A smile is an inexpensive way to change your looks


Thursday, August 21, 2014
Test

Test again.

Posted at 05:43 pm by chilie_8
Make a comment  




Friday, January 01, 2010
Selamat tahun baru 2010!!

Happy new year!
***************************************************************************

Semoga 2010 memberikan lebih kebahagian dalam hidup aku dan orang disekelilingku.

PadaMU ya Allah, ku syukuri nikmat yang diberikan tahun ini dan semoga aku akan lebih mentaati dan mensyukuri nikmatMU pada tahun baru ini.


Permudahkanlah segala urusanku dan keluargaku
Permudahkanlah kelahiran anak aku yg bakal lahir tak lama lagi

Amin


Posted at 01:10 am by chilie_8
Make a comment  




Thursday, November 05, 2009
Kasihanilah aku

Ya Allah..
Kau ampunilah dosa2ku. Kau kasihanilah diriku yang merasa teraniaya dan terseksa di tempat kerja. Kau berilah petunjuk pada aku agar dapat aku hadapi orang-orang yang menzalimi diri mereka. Kau berilah kekuatan pada aku sehingga aku selamat bersalin. Kau tabahkanlah hati aku menghadapi dugaan waktu bekerja. Kau tenangkanlah hati aku agar kandunganku sentiasa berasa tenang. Kau hindarkanlah aku dari sebarang keburukan. Kau dekatkanlah aku dengan kebaikan. Kau berilah hidayah kepada mereka yang lupa dengan kekuasaanMu. Kau sampaikanlah hajat aku yang baik dan Kau halanglah segala hajatku yang buruk. Kau tingkatkanlah keimanan dalam diriku. Kau ampunilah dosa2ku ya Allah. Sesungguhnya tiada Tuhan yang lebih berkuasa melainkanMu ya Allah. Amin ya rabbal alamin.

**************************************************************************************

Alhamdulillah. Kandungan aku dah hampir ke-7 bulan. Tak sabar nk tunggu next check up. Sejak masuk 6 bulan, selera mkn aku bertambah. Aku tak byk memilih mknn. Apa je yg aku rase nak makan aku bedal. Skarang ni aku dh boleh masak utk dinner. Minggu ni mak ngan abah takde kat kl seminggu sebab balik Singapore. So since dh boleh masak, aku sentiasa bersedia dgn menu yg ala kadar utk dinner. Seronok dpt masak semula tp tu la. Penat nye boleh tahan gak.

Kalau pegi mkn kat luar or singgah pasar mlm mungkin tak masak. Or masak yg ringkas je. Ayang pon skarang dh bole mkn byk. Kalau dia mkn sket, aku pon tak semangat nak masak. Rasa membazir plak nnt.

Baby semakin aktif. Tak kira waktu jugak la die bergerak. Tp harap2 die sehat di dalam. Lately mmg emosi aku mmg tak tentu arah kalau aku kat opis. Ramai yg suruh bersabar. Tp aku rase dorang pon bleh hilang sabar kalau jadi diri aku. Aku dh cuba bersabar sebaik mungkin. Kalau tak sabar, sure aku maki hamun gune mulut instead of lepaskan kemarahan dekat FB.



Posted at 12:37 pm by chilie_8
Make a comment  




Saturday, October 03, 2009
23rd weeks

Hi.

I think i'm having mood swing this few days. Lots of things happen disturbing my head n my heart but i just couldn't let it go. Even in my dream. I'm not sure my husband know it or not. He seems don't bother too much about me. Heartache..

Yesterday, Fir have taken her flight to UK. I hope she will have a safe journey till she get back. Today, Zuliq's will move her things to new house. Can't wait to go to her new house.

Me? Today i don't have any plan. Cause my mom ask me to stay at her house in case got any relatives comes for raya. Now i just have to clean up my house and take shower and then go to my parents house. Pretty hungry actually.

I'll continue today stories later.




Posted at 11:50 am by chilie_8
Make a comment  




Monday, September 07, 2009
Nuzul Quran

Alhamdulillah..pejam celik dah hari ke-17 umah islam berpuasa.

Aku bersyukur sbb bulan ramadhan kali ni aku diberi kekuatan utk berpuasa penuh. InsyaAllah. Cuma tinggal lagi 12 hari saje lg nk meneruskan ibadat puasa. Tahun ni aku tak dpt terawikh penuh. Slalu balik keje time nk dekat berbuke. Some more aku cepat ngantuk lately ni. Kalau betul2 larat baru aku pegi. Tp yg penting aku nak berpuasa penuh.

Baju raya hubby dah beli last weekend. Aku tak rase nak carik baju raya plak tahun ni. Sbb for sure susah nak pakai baju kurung. Kalau beli yg besar nnt takot pakai tahun ni je plak. So raya nnt aku berjubah je la :D

Raya nanti, baby genap 5 bulan. Alhamdulillah. Stakat ni selere dah pulih sediakala. Sbb bulan puasa tak mkn kat luar sgt. Kecuali pegi jln ngan hubby. Mkn kat rumah mak, ape je mak masak aku leh mkn. Taktau la lepas raya nnt kene lunch mcm mane. Harap2 dah ada selera nk mkn cam biase.

Berat badan aku masih belum bertambah. Sejak pregnant maintain yg sama je. Mungkin bulan ke-6 ke atas nnt baru bertambah kot. Some more sbb aku berpuasa so tak mendadak lg kadar kenaikan berat badan. Sungguh pn berat tak naik, aku nye badan slalu je letih n ngantuk cepat. Maybe tak cukup vitamin jugak kot.

Alhamdulillah, ija dh selamat deliver baby on 29th August last month. After this will be ej turn to be in the room. hehehe.. Then next would be me and followed by widy.

SubhanAllah.. Kuasa tuhan memberikan kami zuriat yg cuma selang beberapa bulan je. Mudah-mudahan lepas ni intan akan dapat ape yg diharapkan. Talk about intan, today is her birthday. Happy birthday my friend! May Allah bless you and make your wish come true. We love you ;)

Keje masih banyak diluar sana. Aku harap aku akan publish this entry this time. hehe.. slalu nye aku taip pastu aku tak publish. what a waste :P

Posted at 12:04 pm by chilie_8
Make a comment  




Friday, August 21, 2009
Di akhir Syaaban

Hi. Dah lama tak bersua.

Esok dh ditetapkan hari mula berpuasa. Alhamdulillah. Semoga aku dpt puasa penuh sebulan tahun nih! Terawikh pon nk penuh gak kalau boleh tp smp 8 je. Abah kata wat 8 pon cukup. Hehehe.. Tadarus? InsyaAllah. Semoga dilapangkan waktu aku utk tambah amal ibadat di bulan puasa.



Posted at 11:30 am by chilie_8
Make a comment  




Wednesday, July 29, 2009
End of July 09

Good morning. It's been a while since I'm last updating my blog.

I'm now 3 months pregnant. Alhamdulillah. Thank Allah so much for keep it safe for me. Recently my body feel better with this new environment. I hope my baby will grow normally as other baby.

**********************************************************************************************************

People say, mommy would feel better after 1st trimester. But for me, i'm not very sure about it. It's because i'm still can get nausea if i dont eat within 1 hour or at lest munch a bit. Doc said i have to take 2L water a day. However i still can't meet the rules. Not so hard but...



Posted at 09:50 am by chilie_8
Make a comment  




Friday, June 26, 2009
Rindunyeee...

Hai blog. Lama tak melawat ke sini. Terase nak update byk sgt hari ni.

Bulan lepas..akhirnya aku ngan ayang berjaya pegi bercuti ke KK. Seronok tak terhingga dpt keluar dr KL. Pegi sane dgn Ija n Apis. Ija membawa perut dia yg dh 6 bulan tu. 4 hari di KK sgt best. Hari pertama tiba di KK lpk pusing2 KK je. Hari kedua pergi ke Kundasang. Otw ke kundasang sempat singgah kinabalu park n poring. Pastu br check in kat Chalet Perkasa yg sangat best tu. Alhamdulillah aku berjaya celebrate bday ayang kat kaki gunung kinabalu...chalet tu mmg best. So that night kitorang berempat dinner for ayang's bday. Cuma takde kek je. Kitorang mkn kefci :D

Keesokan harinya kitorang pegi island hopping. Walaupon tempat dh mcm tak best tp seharian jugak la kitorang lepak kat pulau2 tu. Balik dr island hopping kitorang lepak kat apartment promenade lg. On the next day...pegi pasar Gaya then pegi pasar filipin borong baju n other sebiniur. hehehe..Empat hari yg memenatkan tetapi puas!
So tu la kesimpulan aktiviti bulan 5.

Utk bulan 6 pula. Bulan yg dinanti2kan. Kitorang berpindah ke rumah sewa baru. Dekat je ngan umah parents aku. Alhamdulillah. Proses pindah barang berlaku dengan pantas dan memenatkan. Insaf dah nak pindah lg. Aku rase pasni kalau aku pindah pon kene tunggu 3-4 tahun lg. Sgt tak larat.

Since period cycle aku adalah normal, sejak aku pindah aku counting utk hari datang bulan. Oleh kerana aku slalu tak lewat..so aku jadi sgt mengharap aku tak period. Atas nasihat kawan2, aku tak mengharap ape2. Dorang suh aku tunggu seminggu lg. Oleh kerana aku tanak mengharap so aku tak dgr ckp dorang. 5 hari lewat je aku terus beli self-test preg.

Jeng jeng jeng.. this is the best part. Before shower, aku pegi buat test without bgtau ayang. Jengjengjeng...Alhamdulillah.. 2 line. Mean POSITIVE. YEAY i'm pregnant! kekekeke...

So now.. br masuk minggu ke-8. Alhamdulillah takde alahan yg teruk cuma takleh telan nasik. selain dr rupe nasik putih aku bleh telan.  heheh... kesimpulan nye aku dh lame tak mkn nasik campur kat cafe.

Aku harap baby ni akan membesar sihat n normal. :D Payah jugak org pregnant ni ek. Byk songel. Sib baik ayang aku seorang yg baik. hahahaha.. hari hari die kene mkn kat umah mak sbb aku tak mkn nasik :D

Cayang die!


Posted at 11:30 am by chilie_8
Make a comment  




Monday, April 27, 2009
Menanti hubby..

Assalamualaiukum. Dah lama tak update kat sini. Untuk bulan ni takde byk cerita pon. Secara ringkasnye macam kat bawah ni:

1. Parents and parents in-law g umrah. Alhamdulillah..
2. Bonus masuk. Alhamdulillah..
3. Facilitator for training WinServer 2003.Alhamdulillah..
4. EJ disahkan hamil. Alhamdulillah..
5. Aku blom hamil :D
6. Berat dah bertambah!! uwaaaaaaaaaaaaa....

Oklah.nak kemas nak balik. taaaaa..

Posted at 07:50 pm by chilie_8
Make a comment  




Thursday, April 09, 2009
Fourth month of 2009..

Hi. i feel so sleepy this morning. Now i'm still in the class as a facilitator at INSTUN. Alhamdulillah, this is the 3rd time we get offer from them to provide a training. Previously i gace 2 training for Access 03 and Linux Basic. This time Alip's turn. Hubby choose him to instruct the Win Server 2003 training. Alhamdulillah.

I have lots of story to tell but do not have time to write. Now i won't let go this opportunity to write. My parents and parents-in-law will be going to Umrah next week. I'm happy for them. Last week got Kenduri at sengkang. This week we will be back to Sengkang again because parents got umrah course.

Another good thing to tell.. my hubby is gaining weight. yeah! chaiyuk chilie! Alhamdulillah. Murah rezki namanye :D So now who is Gemok? kekekekek.. I'm not gemok but i'm cute. :D

I'm sleepy. To be continue...


Posted at 09:31 am by chilie_8
Make a comment  




Next Page
 

Hi, I'm Chilie. Call me Ijan. I'm working under the NOC department. I'm graduate from MMU Cyberjaya. I'm a Libra girl. Wanna know more? Enuff la..


   





 
<< May 2017 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31


More about me

My free time is spend for gossipping, fighting and arguing with Nik, disturbing everyone in the office, hang out with my girlfriends, watching movies, karaoke every end of the month, play bowling, speeding, dancing and anything that can make me happy.

Libra Characteristics
Librans are very sociable and like being a part of a group. Librans have gentle and refined personalities and like to be praised and pampered. Librans are perfectionists. They like to give fair justice when they hear all disputing sides. librans are loyal, caring, nice and adaptive. They are very trustworthy in friendships and relationships. Sometimes this makes them unreasonably possesive to other people. Librans like large, open spaces like halls and stadiums. They are outgoing in nature. The sign is ruled by Venus. Librans are also very devoted to what they do and always try to get things done with excellence. Librans are good judges, managers, writers and social workers.
My FengShui
I'm are a very happy person and gives good advice to those who are down. I try to enjoy my life to the maximum and my lovelife is soon to blosoom. My love life will not be too great, but eventually i will find my soul mate. I will have a friend who completely confides in me and would do anything for me, but i may not realize it.
"8", This is how many close friends i have in my lifetime.
I'm a laid back person. I'm spontaneous and like to please people.
Visit my frenz blog
Satrianiku
Fotopages Chilie
Fotopages Big One
Bapak
Nazim
Jonee
Irin
ND





 
Contact Me

If you want to be updated on this weblog Enter your email here:




rss feed